Wie is Dogs4fun?

Bij het bedenken van de naam Dogs4fun was de vraag welke naam de lading zou dekken. Voor mijn gevoel is dat wel gelukt; honden moet je houden voor je plezier en dat plezier moet je er ook aan en mee kunnen beleven. 

Honden maken een belangrijk deel uit van mijn leven, dat is thuis ook terug te zien. Er lopen een paar viervoeters rond, ben in het bezit van een hondenauto en de boekenkast puilt uit net als de kast met hondenspullen. Deze 'honden' passie deel ik met Geerd, mijn echtgenoot, die ook al heel wat jaren actief is de hondenwereld. 

Mijn eerste honden ervaring was met een Keeshond en twee jaar later kwam er daar een Rottweiler bij. Met deze twee honden had ik al snel de weg naar de hondenschool gevonden. In 1992 startte mijn carrière als instructeur bij een kleine plaatselijke hondenclub, vrij kort nadat ik daar ben gaan trainen begon ik aan een interne opleiding tot instructeur. Die ben ik aan gaan vullen met officiële opleidingen en later ook met de opleiding tot gedragstherapeut voor honden die in 2000 beloond werd met een diploma. Na een verhuizing was ik van september 2000 tot en met juli 2017 actief bij een grote hondenschool, ruim 15 jaar als bestuurslid en daarnaast als kwaliteitsbewaker en instructeur. 

In 2010 ben ik naar de kamer van koophandel gegaan om me met Dogs4fun officieel als ondernemer te vestigen. Naast de activiteiten voor Dogs4fun ben ik sinds 2019 ook instructeur en bestuurslid bij Hondenclub Fun en Focus in Ospel.

Mijn hondse CV is in de jaren een uitgebreide lijst geworden van cursussen, opleidingen, studiedagen en andere bijscholingsactiviteiten. Samen met Geerd leiden we ook instructeurs van hondenscholen op en bieden we mogelijkheden voor bijscholing aan. Sinds januari 2017 zijn we woonachtig in Swartbroek, een kerkdorpje van de gemeente Weert. We hebben daar een boerderij gekocht waar we onze activiteiten verder uit kunnen breiden en ook aan huis kunnen werken. Onze locatie hebben we de toepasselijke naam de Kwispelboerderij genoemd omdat ons doel is om zowel honden als baasjes uiteindelijk weer te laten kwispelen.

En Dogs4fun is nog lang niet klaar met ontwikkelen, er zijn zoveel dingen die ik zelf en aan de hondeneigenaar zou willen leren.......

 

Marijke de Rooij